خلیل موحد جانشین هاشم دائمی در شورای شهر مشهد شد سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار درون‌شهری شهرداری مشهد، نمونه ای از یک سازمان موفق است افتخارات طلایی هادی رضایی، دارنده نشان مشهدالرضا(ع) | از معلولیت تا قهرمانی جهانی برگزیده نشان مشهد الرضا (ع) در سال ۱۴۰۲: این رویداد فضایی برای معرفی افراد سرآمد است هوای امروز مشهد، برای گروه‌های حساس ناسالم است (۳ دی ۱۴۰۳) | برای مقابله با آلودگی هوا باید برنامه‌محور پیش برویم افزایش چشمگیر آلاینده‌ها در مشهد | هوای کلانشهر مشهد امروز هم آلوده است (۳ دی ۱۴۰۳) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان کلانشهر مشهد صادر شد | مشهدی‌ها ماسک تنفسی بزنند (۳ دی ۱۴۰۳) «کافه بازی»، «کافه علم» و «کافه کارآفرینی» ویژه دختران مشهدی احداث می‌شود شهردار مشهد: بوستان‌های «بهشت» و «آفتاب» ویژه بانوان به زودی به بهره‌برداری می‌رسد مبدا تعیین مسافت شهر مشهد از سایر شهر‌ها کجاست؟ چهارمین کنفرانس بین‌المللی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری در مشهد مقدس برگزار می‌شود نشان مشهدالرضا(ع) باعث رونق فعالیت‌های مردمی و جهادی می‌شود لزوم معرفی مشهد به عنوان دومین کلانشهر مذهبی دنیا روزشماری وقایع انقلاب اسلامی در مشهد، از اول تا چهارم دی‌ماه ۱۳۵۷ (بخش اول) | بیمارستان شاه‌رضا، پایگاه انقلاب مشهد آغاز هفته ملی مشهد با اجرای برنامه‌های ویژه فرهنگی، هنری و گردشگری جذب ۲۱ بانوی آتش‌نشان در مشهد ابلاغ برنامه‌های استقبال از بهار ۱۴۰۴ در مشهد از نیمه دی‌ماه هوای کلانشهر مشهد، همچنان آلوده است (۲ دی ۱۴۰۳) ناصحی: رویداد نشان مشهد الرضا(ع) باید در سطح ملی و بین المللی دیده شود نشان مشهد الرضا(ع)؛ فرصتی برای آشنایی نسل آینده با چهره‌های تاثیرگذار اقتصادی مشهد برگزاری اولین نشست کارگروه زیارت شورای عالی استان‌های کشور
سرخط خبرها

پرونده انتقال آب از دریای عمان به خراسان رضوی همچنان روی میز!

  • کد خبر: ۶۳۲۵۱
  • ۱۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۰
پرونده انتقال آب از دریای عمان به خراسان رضوی همچنان روی میز!
مدیر پروژه شیرین‌سازی و انتقال آب دریای عمان: نیاز آبی شرق کشور ۸۵۰ میلیون متر مکعب است، اما از خلیج‌فارس فقط ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب می‌رسد.
محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ با وجود اینکه اعلام شده است مشهد و خراسان رضوی نیز در فهرست انتقال آب از خلیج فارس قرار دارد، به گفته مدیرپروژه شیرین سازی و انتقال آب دریای عمان، انتقال آب از این دریا به خراسان رضوی نیز منتفی نشده است.

شهریورماه سال ۱۳۹۸ و پس از ۱۰ سال مطالعه، تفاهم نامه انتقال آب از دریای عمان به استان‌های خراسان رضوی، جنوبی و سیستان و بلوچستان در مشهد امضا و عملیات اجرایی آن آغاز شد. تقریبا یک سال پس از این ماجرا و درست در زمانی که عملیات عمرانی ساخت تصفیه خانه در چابهار باید آغاز می‌شد، وزیرصمت اعلام کرد که انتقال آب از دریای عمان به خراسان منتفی است و خلیج فارس جایگزین آن خواهد شد.
 
این انتقال جدید روز ۲۴ اسفندماه و پس از تأیید و تکذیب‌های فراوان با دستور رئیس جمهور سر و شکل رسمی به خود گرفت. در حالی که گمان می‌شد ماجرای انتقال آب از دریای عمان به خراسان رضوی به طور کلی به دست فراموشی سپرده شده است مدیر پروژه شیرین سازی و انتقال آب از دریای عمان اعلام کرد که این طرح همچنان آماده است و درصورت وجود و اعلام آمادگی سرمایه گذار و بخش خصوصی، انتقال آب از دریای عمان اجرایی خواهد
شد.
 
 

انتقال آب از خلیج فارس طی ۶۰ ماه

۱۶ بهمن ماه سال گذشته بود که علیرضا رزم حسینی، وزیرصمت، در دیدار با فعالان و تشکل‌های اقتصادی خراسان رضوی گفت که دولت قصد دارد هدیه ویژه‌ای به مردم خراسان بدهد و آن هدیه انتقال آب از خلیج فارس به این استان است که ۶۰ ماهه اجرایی می‌شود؛ مسئله‌ای که حجت الاسلام حسن روحانی، رئیس جمهور، هم در همان روز و در جلسه‌ای دیگر درباره آن صحبت کرد.
 
تقریبا یک ماه پس از این اظهارنظر‌ها و در حالی که مدیران آب استان از صادر نشدن مجوز از سوی وزارت نیرو برای این کار صحبت می‌کردند، ۲ فاز دیگر از انتقال آب خلیج فارس به شرق کشور در ۲۴ اسفند ماه سال گذشته، به صورت رسمی و توسط رئیس جمهور افتتاح شد. آن طور که وزیر صمت در مراسم افتتاح این خط لوله اعلام کرد، انتقال آب از خلیج فارس چیزی نزدیک به ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با انتقال ۸۲۰ کیلومتر (خط نخست)، هم زمان خط دوم از همین مسیر و از هرمزگان به استان‌های خراسان جنوبی و خراسان رضوی به طول یک هزار و ۵۵۰ کیلومتر خواهد رفت و قرار است که آبِ خلیج فارس ۶۰ ماهه به خراسان رضوی و شهر مشهد برسد.
 
 

قرار نیست دریای عمان فراموش شود

علی عبداللهی، مدیر پروژه شیرین سازی و انتقال آب دریای عمان، در پاسخ به این سؤال که سرنوشت این طرح که برایش بودجه ۳/۹ میلیارد دلاری در نظر گرفته شده بود، چه خواهد شد گفت: ظرفیت انتقال آب از دریای عمان همچنان وجود دارد و قرار نیست این طرح کلان به دست فراموشی سپرده شود. طبق برآورد‌هایی که انجام شده است، شرق کشور در سال‌های آینده با خشک سالی‌های متعددی روبه رو خواهد شد که همین مسئله نیاز انتقال آب از یک مسیر دیگر را به خراسان رضوی و سایر استان‌های شرق کشور نشان می‌دهد.

عبداللهی ادامه داد: براساس برآوردها، شرق کشور به ۸۵۰ میلیون مترمکعب آب نیاز دارد که خط انتقال از بندرعباس، تنها ۲۵۰ میلیون مترمکعب از این حجم را تأمین خواهد کرد و بقیه باید از منابع دیگر به این استان‌ها برسد.
 
 

صرفه بیشتر بخش خصوصی از آب خلیج فارس

وی با تأکید بر اینکه انتقال آب از خلیج فارس، چون تخصیص صنعتی دارد برای بخش خصوصی به صرفه‌تر است، تصریح کرد: از آنجایی که اجرای این طرح در دست بخش خصوصی است، آن‌ها تصمیم می‌گیرند که آب از چه مسیری به مشهد و خراسان رضوی برسد. طبیعی است مسیر انتقال از کرمان، هزینه کمتر و از نظر آن‌ها توجیه اقتصادی دارد. چیزی نزدیک به ۵ سال است که عملیات اجرایی انتقال آب از خلیج فارس آغاز شده است و در این مدت علاوه بر پیشرفت فیزیکی ۴۰ درصدی، ۴۰۰ تا ۵۰۰ کیومتر از خط لوله آن و همه ظرفیت‌هایی که برای احداث ادامه خط نیاز است، نیز آماده شده است. علاوه بر همه این‌ها پروژه انتقال آب از خلیج فارس در مقایسه با دریای عمان، ۲ سال زودتر به استان‌های شرقی خواهد رسید و صنایع در مسیر بسیار زودتر از تاریخ‌های تعیین شده به راه خواهند افتاد.
 

هیچ تغییری در میزان انتقال آب رخ نخواهد داد

مدیر پروژه شیرین سازی و انتقال آب دریای عمان با اعلام اینکه سهم خراسان رضوی از آب دریا هیچ تغییری نخواهد کرد، گفت: در انتقال آب از دریای عمان در مجموع امکان برداشت یک‌میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب از آب دریا فراهم می‌شود که سهم خراسان رضوی از این مقدار ۱۱۰ میلیون مترمکعب بود که در طرح جدید هم همین مقدار آب به استان خواهد رسید، البته با صرف هزینه کمتر. از آنجا که این مقام مسئول اعلام کرده است انتقال آب از خلیج فارس از نظر پیشرفت فیزیکی بسیار جلوتر از پروژه انتقال آب از دریای عمان است و از سویی نیز بخش صنعت به انتقال از خلیج فارس بیشتر روی خوش نشان داده است، معلوم نیست چه زمانی سرمایه گذاران پای کار خواهند آمد و پرونده انتقال آب از دریای عمان عملیاتی خواهد شد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->